Met demonstraties in glas-in-lood, tiffanytechniek, glas snijden, glaszagen, brandschilderen, isolatieglas, marmer zagen, machines testen en nog veel meer...

Ontdek een Wereld van Kleurrijk Glas op onze Open Dag op ZATERDAG 4 november 2023 van 10:00 tot 16:00 uur!

Stap binnen in de boeiende wereld van Glas-in-lood en laat je inspireren door de kunst van glasverwerking. Onze open dag, gehouden op zaterdag 4 november, biedt een unieke kans om de geheimen achter glas-in-lood, de tiffanytechniek en andere fascinerende ambachten te ontrafelen. Of je nu een doorgewinterde liefhebber bent of gewoon nieuwsgierig naar de wonderlijke wereld van glas, dit evenement belooft een dag vol inspiratie en verwondering.

Timetable 2023

 

 

Inzendingen Mooiste creatie

Tentoonstelling wordt hier geopend om om 10u 4-11-2023. (50 inzendingen) 

 

Wat kun je verwachten?

Instructieboek-werken-met-tiffany

  • Demonstraties in Glas-In-Lood, Tiffany, Brandschilderen en Glasfusen: Laat je verbazen door onze vakmensen terwijl ze glas-in-loodkunstwerken tot leven brengen voor je ogen. Ontdek de creatieve processen die schuilgaan achter deze eeuwenoude ambacht.

  • Presentatie instructieboek Werken met Tiffany: Foka brengt opnieuw het Tiffany instructieboek uit; ‘Van begin tot meesterwerk’. Dit compleet herschreven boek heeft een vernieuwde opzet, waardoor je in twee werkstukken de techniek onder de knie kunt krijgen en meteen je eigen projecten kunt kiezen. Je hoeft de techniek dus niet meer eerst te oefenen; je kunt meteen aan de slag! Het boek is verkrijgbaar vanaf zaterdag 4 november in de winkel en online.
  • Tiffanytechniek: Laat je inspireren door de schoonheid van tiffanylampen, stuk voor stuk met de hand vervaardigd van kleurrijk glas. Leer over de eindeloze mogelijkheden van de tiffanytechniek en maak kennis met ons uitgebreide assortiment lampen en materialen.

  • Glas snijden en zagen: Probeer zelf de Kristall slijpmachine en de Taurus zaagmachine uit. Ontdek zelfs dat je met de Taurus zaagmachine marmer kunt bewerken. Een ervaring die je niet snel zult vergeten! De workshop glas snijden is om 11u, 13u, 14u en 15u (vrije inloop, geen ervaring vereist).

  • Glas brandschilderen: Reis terug in de tijd en ontdek de kunst van brandschilderen op glas. Bewonder historische ramen met brandschilderingen en maak kennis met deze prachtige techniek die tegenwoordig wordt toegepast op allerlei bijzondere creaties.

  • Aanbiedingen: Profiteer van speciale aanbiedingen die binnenkort worden onthuld, exclusief voor de open dag.

  • Winkel: Duik in onze uitgebreide winkel vol kleurrijk glas, gereedschappen en alles wat je nodig hebt om meteen aan de slag te gaan. Van een breed scala aan kleurrijke glasopties tot essentiële gereedschappen en materialen - je vindt hier alles wat je nodig hebt om je eigen project te beginnen. Aarzel niet om je winkelmandje te vullen en meteen aan de slag te gaan met je creatieve ideeën!

  • Strijd om de titel van mooiste glascreatie: Dit jaar voegt Foka Glas-in-lood een nieuwe dimensie toe aan de open dag. We dagen beoefende glazeniers uit om een foto van hun meest indrukwekkende glasbewerkingsproject in te sturen. Deze foto's worden afgedrukt en tentoongesteld tijdens het evenement. Alle bezoekers, inclusief jijzelf, krijgen de kans om hun favoriete project te kiezen. Degene met de meeste stemmen wint een cadeaubon van Foka ter waarde van 75 euro! (voorwaarden: minimaal 10 deelnemers, glas en materialen van Foka, mail de foto naar info@fokaglasinlood.nl, een korte toelichting en materiaalgebruik is leuk, maar niet noodzakelijk)

Kortom, onze open dag is dé gelegenheid om je te laten verrassen en inspireren door de kunst van glasbewerking. Kom langs en beleef een dag vol kleurrijk glas en creatieve mogelijkheden. Maak er meteen een gezellig dagje uit van en ontdek de eetgelegenheden in de buurt van Foka, zoals de Pastorie voor een heerlijk kopje koffie, een smakelijke maaltijd of gezellige borrel. De keuze is aan jou!

Mis dit fantastische evenement niet en laat je onderdompelen in de schitterende wereld van glas-in-lood en meer bij Foka Glas-in-lood op 4 november!